Welkom bij Jochem de Vries Welkom in Eindhoven
Over mij
Mijn naam is Jochem de Vries en ik ben geboren op 12 oktober 1945.
Als kind tekende ik al graag en werd destijds al op de lagere school hierin gestimuleerd. Na een aantal jaren niets meer gedaan te hebben, (technische opleidingen en werkzaamheden bij Philips en Atos-Origin) ben ik weer eens gaan beginnen met deze hobby. Ik heb een half jaar de Zaterdagacademie in Eindhoven gevolgd, 1 jaar in het Galerie “Het Fenster”, Galerie “Het Fenster”, ook in Eindhoven bij Ton de Jonge. Later heb ik onder leiding van de Eindhovense kunstenares Aura Op den Camp ruim 10 jaar, samen met een groepje, eerst bij haar op zolder en daarna in haar eigen atelier mogen werken. Hierdoor heb het tekenen en schilderen beter leren uit te voeren. Nu ben ik begonnen met Encaustic Techniek. Wil je meer hierover iets weten, ga dan maar eens naar deze site: http://www.encaustic.com En hier een paar video’s hoe het in zijn werk gaat: http://www.schilderenmetbijenwas.nl/youtube Hier een simpel voorbeeld hoe je het kunt doen: Basistechnieken schilderijzer
Uiteindelijk heb ik 43 jaren moeten wachten, om met mijn 60ste te mogen stoppen met werken en deze bijzondere hobby kan uitvoeren (naast de vele andere hobbie’s, die ik al heb)
Ik ben getrouwd met Marloet en heb 7 kleinkinderen en ik woon nog steeds in Eindhoven.
Ook was ik nog 3,5 jaar vrijwilliger bij Museum Kempenland in Eindhoven. (Helaas bestaat het museum niet meer).
En verder was ik 5 jaar vrijwilliger chauffeur bij Ouderen Vervoer “De Witte Raaf” in Eindhoven. Verder ben ik 5 jaar vrijwilliger op het St. Joris College in Eindhoven geweest. Op dit moment werk ik als vrijwilliger in de bibliotheek Eindhoven in de Witte Dame en in het Winkelcentrum Woensel bij Expeditie E. Daar zit ik in het digitale café en help mensen met hun e-reader, smarphone of tablet.
Zoals je ziet: mijn week zit vol! En ik hoop hiervan nog heel lang te kunnen profiteren!.